erasmusProf. dr Uroš Ćemalović, profesor Pravnog fakulteta  u periodu od 9. do 13. maja bio je gostujući predavač na Novom bugarskom univerzitetu (Нов български университет – The New Bulgarian University) u Sofiji. Ova poseta organizovana je kao deo programa mobilnosti Erazmus+ koji sa velikim uspehom realizuje Odeljenje međunarodne saradnje Univerziteta “Džon Nezbit“.

U ime institucije domaćina, koordinator boravka i moderator svih sesija i predavanja bila je Viši asistent dr Silvija Coneva. Prof. Ćemalović je prvi profesor iz države koja nije članica EU koji je u okviru programa Erazmus+ kao predavač gostovao na Novom bugarskom univerzitetu.

Tokom boravka u Sofiji, gostujući profesor je studentima Master studija Departmana za pravo Novog bugarskog univerziteta održao seriju predavanja pod objedinjenim naslovom „Zaštita prava intelektualne svojine u kontekstu globalnih promena“. Pored značajnog interesovanja i učešća studenata tokom predavanja, prof. Ćemalović ostvario je i sadržajne profesionalne i naučne kontakte sa brojnim predavačima Departmana za pravo Novog bugarskog univerziteta, a posebno sa profesorima prava Evropske unije dr Ekaterinom Mateevom i prava intelektualne svojine dr Veselinom Manevom. Gostujući profesor imao je i sadržajan susret sa dekanom Departmana za pravo prof. dr Blagojem Vidinom, tokom koga su razmenjena iskustva o specifičnostima studijskih programa dva univerziteta i razmotrene mogućnosti buduće naučne i obrazovne saradnje. Predavanjima prof. Ćemalovića je prisustvovao i Radomir Popović, student druge godine Pravnog fakulteta Univerziteta “Džon Nezbit”, koji u okviru Erazmus programa studentske razmene boravi na Novom bugarskom univerzitetu.

untitled-design2

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: