erasmusplusI pored malog broja dostupnih mesta za ponuđene studije i dokumentacije koju je trebalo pripremiti, sam proces apliciranja za Povislanski školu u Kvidzinu u Poljskoj nije iziskivao velike napore. Konkurencija je bila relativno slaba zbog činjenice da je ovako nešto po prvi put ponuđeno našim studentima, a bilo je i nekih tehničkih nedoumica koje su rešavane u hodu. Na gostujućoj školi pohađala sam nekoliko različitih predmeta iz ekonomske oblasti, ali su takođe bili dostupni i drugi predmeti za koje se studenti mogu opredeliti u skladu sa svojim interesovanjima i sa kompatibilnošću studijskih programa dveju institucija.

Studijski program na Povislanski školi je u većoj meri prilagođen domaćim studentima, ali pohvalno je istaći značajne napore koje njihova uprava ulaže u cilju jačanja saradnje sa drugim univerzitetima širom sveta. Profesori su srdačni, voljni da izađu u susret i puni razumevanja za potrebe gostujućih studenata. Takođe, u slobodno vreme nastoje da kroz sportske i društvene događaje povećaju koheziju između matičnih i programa „Erazmus“ studenata. Studentski život može biti na zavidnom nivou ukoliko imamo u vidu položaj grada u odnosu na primorske baltičke gradove koji, pored prijatne klime u prolećnom periodu, i mogućnosti za rekreaciju i uživanje nude i mogućnost druženja i upoznavanja sa kolegama sa drugih fakulteta. Svi veći kampusi su stacionirani u Gdanjsku, Sopotu i Gdinji, takozvanom trojstvu gradova. Preporučujem da se budući studenti ove škole opredele za život u jednom od ova tri grada, jer im pruža veće mogućnosti kako u pogledu obilazaka i upoznavanja, tako i u pogledu noćnog života i življenja pravim, karakterističnim, studentskim životom. Ispite nije teško položiti i, osim obaveznog prisustva, većinu ispita možete bez muke položiti aktivnim učešćem u nastavi, radu u timovima i putem seminarskih radova.

Putovanja su sastavni deo mog života i do sada sam imala priliku da posetim veliki broj zemalja. Međutim,  privremeno živeti u stranoj zemlji je nešto što savetujem mladim ljudima. To je jedinstvena prilika da potvrdite ono što znate i umete, ali i da naučite mnoštvo vrednih stvari, kako na profesionalnom tako i na privatnom planu. U svetu globalizacije, modernog obrazovanja i usavršavanja, ovakva iskustva vas osnažuju i daju energiju za dalji napredak. Da bi ste zaokružili svoj akademski razvoj, neophodno je pohađati nastavu, seminar ili praksu u medjunarodnom okruženju, a „Erazmus“ programi mobilnosti su odličan izbor tokom perioda studiranja.

Univerzitet „Džon Nezbit“ ima izuzetnu infrastrukturu i nudi savremenu opremu za rad, što bih istakla kao veliku prednost. Istovremeno, profesori su mi obezbedili kvalitetnu stručnu osnovu koja mi omogućava da bez teškoće pratim predviđeno gradivo tokom perioda mobilnosti, da bez problema komuniciram na stranim jezicima, što mi dodatno olakšava boravak i studiranje u stranoj državi.

Dijana sa Fakulteta za međunarodnu ekonomiju

logo-medjunarodne-saradnje

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: