U okviru „Nedelje energije“, koja se održava u periodu od 21. do 25. maja u Beogradu, CEDEF je 21. maja 2018. godine organizovao konferenciju na temu „Energetika i infrastruktura – Srbija na novom putu svile“. Na konferenciji je učestvovala profesorka Megatrend Univerziteta dr Katarina Zakić, koja je direktor Kineskog centra. Na skupu je bilo reči o geostrateškom uticaju i razvojnom potencijalu koji Novi kineski Put svile – Jedan pojas – jedan put omogućava Srbiji i regionu.

Centralno evropski forum za razvoj CEDEF, uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, Ministarstva zaštite životne sredine, Agencije za energetiku, Agencije za zaštitu životne sredine Republike Srbije i svetske organizacije „Energy Cities“ organizovali su drugu Nedelju energije, kao deo Nedelje održive energije Evropske unije – Sunstainble Energy Week (EUSEW) koju svake godine organizuje Evropska komisija.

„Nedelja energije“ predstavlja jedinstveno godišnje mesto susreta relevantnih aktera u svim sferama energetike u kontekstu održivog razvoja. Ove godine je naglasak na zelenoj i čistoj energiji u Srbiji, te se stručnim konferencijama, ekspertskim skupovima i radionicama teži intenzivnijem uključivanju svih relevantnih aktera u primeni i afirmaciji takve energije.

Na okruglom stolu su učestvovali: prof. dr Stevica Deđanski, državni sektetar u Ministarstvu rudarstva i energetike Republike Srbije, dr Ivan Nikolić, direktor za naučnoistraživački razvoj Ekonomskog instituta, prof. dr Ana B. Bovan, predsednik CEDEF-a, profesor Metropoliten univerziteta, Ljubo Maćić, Ekonomski institut, Ratko Bogdanović, Ekonomski institut, prof. dr Katarina Zakić, profesor Megatrend univerziteta.

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: