Na Megatrend univerzitetu u Beogradu, 21. juna 2018. godine, održan je Biznis forum Makao-Srbija (Balkan), u saradnji sa Makao asosijacijom za promociju razmene između Azije – Pacifika i Latinske Amerike (MAPEAL), i uz podršku Kancelarije za turizam i promociju i Instituta za promociju trgovine i investicije vlade Makao.

Cilj foruma jeste bolje upoznavanje sa poslovnim mogućnostima koje pruža Makao i njegov specijalni status u okviru NR Kine, čiji je integralni deo. Takođe, predstavljen je „International Trade and Development Fair“, jedan od najznačajnijih sajmova u Pearl River Delti, najvećem urbanom području na svetu u kojem živi oko 50 miliona ljudi.

Zvanična predsednica Asocijacije Makao – MAPEAL, dr Sonјa Čan Prado, održala je kraću prezentaciju o potencijalima i mogućim oblastima saradnje Srbije i Makaoa, uslovima učešća na navedenom sajmu i zainteresovanosti da se biznis u tom delu sveta razvija uz pogodnosti zakonodavstva Makaoa.

Goste su pozdravili prof. dr Slobodan Pajović, dekan Geoekonomskog fakulteta i predsednik Međunarodne federacije za izučavanje Latinske Amerike i Kariba – FIEALC, kao i prof. dr Katarina Zakić, prorektor za međunarodnu saradnju Megatrend univerziteta i direktor Kineskog centra. Među mnogobrojnim zvanicama, događaju su prisustvovali: Tatjana Comić, director Direkcije za Aziju, Pacifik i Okeaniju, Renata Pindžo, u ime Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Gordana Plamenac, Danube Competence Center, Vladimir Novaković, član Opštinskog veća za obrazovanje Savskog Venca, Njena ekselencija ambasadorka Bolivarijanske Republike Venecuele, Gao Xuhe, pomoćnik savetnika za kulturu Ambasade NR Kine, Miodrag Krsmanović, predstavnik Vinarije „Aleksandrović“, Maja Jovanović Jeftić, u ime Privredne komore Pirot, dr Dragana Mitrović, rukovodilac Centra za аzijske studije Fakultetа političkih nauka Univerziteta u Beogradu, Pavle Bašić, član Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa RF i NR Kine, Gordana Jakšić, pomoćnik direktora Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa RF i NR Kine.

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: