Univerzitet “Džon Nezbit“ je drugu godinu za redom učestvovao na Sajmu novih tehnologija u obrazovanju, koji se u organizaciji Britanskog saveta, održao u Beogradu 26. i 27. februara 2016.

U okviru ovog dvodnevnog događaja brojne kompanije, izdavačke kuće i obrazovne institucije iz Srbije, regiona i iz Velike Britanije predstavile su svoja rešenja i inovacije u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija u obrazovanju, a sa ciljem da se osavremeni proces učenja i da se na što bolji način iskoriste mogućnosti koje nove tehnologije pružaju.

Odeljenje međunarodne saradnje Univerziteta “Džon Nezbit“ doprinelo je realizaciji predviđenih ciljeva, a ponuđenim programom i prezentacijom pobrinulo se da štand Univerziteta bude veoma zapažen. Zahvaljujući izuzetnoj posećenosti, može se zaključiti da je posebnu pažnju posetilaca privukla prezentacija nove edukativne platforme koja studentima omogućava koncept učenja, odnosno studija na daljinu.

Širom sveta studije na daljinu predstavljaju novi trend u obrazovanju zbog brojnih prednosti koje ovakav vid studiranja nudi. Pre svega studenti su oslobođeni ograničenja koje prostor i vreme nameću klasičnom vidu obrazovanja, troškovi studija na daljinu su niži, pristup  gradivu je lakši, rezultati su trenutno dostupni. Sistem Studija na daljinu Univerziteta “Džon Nezbit“, koje je Odeljenje međunarodne saradnje predstavilo na Sajmu, razvijen je kao adaptivni transfer znanja putem Interneta koji na sveobuhvatan način integriše učenje putem predavanja, konsultativno učenje, učenje eksperimentom, kolaborativno diskusiono učenje i učenje izvršavanjem zadataka. Svi posetioci, a posebno oni zainteresovani za ovakav vid studiranja, oduševljeno su reagovali na elemente ove inovativne platforme kao što su: on-line konsultacije sa profesorom i video konferencije, virtuelna labaratorija, kolaborativno diskusioni forumi i multimedijalne lekcije-predavanja.

Učešćem na sajmu “Nove tehnologije u obrazovanju 2016”, Univerzitet “Džon Nezbit“ potvrdio je svoju lidersku poziciju institucije koja je posvećena, kako sadašnjosti, tako i budućnosti obrazovanja.

IMG_2306  IMG_2237  IMG_2232  IMG_2213

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: