Na Generalnoj skupštini Međunarodne federacije za izučavanje Latinske Amerike i Kariba (FIEALC – Federación Internacional de Estudios sobre América Latina y el Caribe), održanoj u okviru XVII Kongresa FIEALC od 25. do 28. avgusta 2015. godine na Univerzitetu „Busan“ u Južnoj Koreji, Univerzitet „Džon Nezbit“ izabran je za organizatora sledećeg, XVIII kongresa FIEALC u Beogradu.

Ovo veliko priznanje našem univerzitetu i Sektoru za Latinsku Ameriku i Karibe Geoekonomskog fakulteta, potvrda je kvalitetnog i međunarodno priznatog rada i dostignuća u širim međunarodnim naučnim i akademskim krugovima. Ujedno, ovo će biti i prvi svetski kongres iz oblasti latinskoameričkih studija u regionu.

Organizacioni odbor XVIII kongresa FIEALC postigao je sporazum sa dr Adalbertom Santanom Hernandezom, generalnim koordinatorom FIEALC, da se ovaj kongres održi od 25. do 28. jula 2017. godine u Beogradu, koristeći modernu univerzitetsku infrastrukturu našeg univerziteta u Ulici Bulevar Maršala Tolbuhina 8 i Bulevaru umetnosti 29.

Organizacioni odbor je odlučio da o ovom vaznom naučno-akademskom skupu obavesti nadležne državne organe i institucije, u cilju što bolje organizacije kongresa i višestrane promocije naše zemlje.

Dodatne informacije biće dostupne na veb-stranici Univerziteta „Džon Nezbit“ i Geoekonomskog fakulteta.

Za opširniju informaciju o imenovanju našeg univerziteta za zvaničnog organizatora XVIII kongresa FIEALC videti  LINK.

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: