Treći Samit lokalnih lidera Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope održaće se u gradu Tangšanu, provincija Hebej, od 15. do 18. juna.

Kao rezultat izuzetne strategije razvoja akademske saradnje, ali i sa osvrtom na visoke standarde koje je Univerzitet „Džon Nezbit“  postavio u obrazovnom sektoru, sa zadovoljstvom ističemo primljeni poziv da Univerzitet predstavlja našu državu na Samitu, kao učesnik Predsedničkog foruma na temu „Visoko obrazovanje i zapošljavanje“.

Ovo je istovremeno potvrda ugleda koje Univerzitet „Džon Nezbit“  uživa u međunarodnim okvirima, te će s tim u vezi svoja znanja i iskustva podeliti sa ostalim učesnicima Foruma među kojima su zvaničnici Ministarstva obrazovanja Narodne Republike Kine, Narodna vlada Hebej provincije, Predsednici najuglednijih kineskih univerziteta i visoki zvaničnici 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Forum predstavlja platformu za promociju poboljšanja razumevanja, jačanje prijateljstva, ali i postizanje uzajamno korisnih ciljeva kroz osnaživanje 16+1 mehanizma saradnje. Strategiju internacionalizacije koju Univerzitet „Džon Nezbit“ sprovodi u korak prateći globalne trendove, kao i pozitivna iskustva i rezultate koje je ostvarilo Odeljenje međunarodne saradnje i Kineski centar univerziteta, na Predsedničkom forumu predstaviće prof. dr Ana Jovancai Stakić, prorektorka za međunarodnu saradnju i  doc. dr Ana Jurčič, direktorka Odeljenja za međunarodnu saradnju.

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: