Studenti iz Meksika sa  rukovodstvom i profesorima Univerziteta

U četvrtak, 14. jula na Univerzitetu svečano su uručeni sertifikata trećoj generaciji studenata međunarodne letnje škole. Ovom prilikom studentima su se obratili rektor, prof. dr Slobodan Pajović i prorektorka za međunarodnu saradnju, prof. dr Ana Jovancai Stakić. Na ceremoniji je istaknuto da Univerzitet, svojim brojnim međunarodnim aktivnostima, prati  svetske trendove ističući značaj globalnog obrazovanja i mobilnosti studenata.

Tema ovogodišnje letnje škole bila je ,,Poslovanje u zemljama Centralne Evrope” i okupila je preko 20 studenata iz Meksika sa prestižnog Univerziteta Tecnologico de Monterrey.  Tokom svog jednomesečnog boravka u Srbiji studenti su od eminentnih profesora Univerziteta ,,Džon Nezbit” učili o makroekonomskim pokazateljima i pravnim aspektima u regionu, ali i o značaju interkulturnog menadžmenta i marketinga za nastup na ovom tržištu. U poslednjoj nedelji škole studenti su imali prilike da posete nekoliko uspešnih srpskih kompanija ali i državnih institucija, među njima i Narodnu banku Srbije, i time upotpunili svoje znanje i iskustvo.

Pored akademskih aktivnosti, studenti su imali prilike da se učešćem u brojnim  kulturnim manifestacijama i putovanjem po Srbiji upoznaju sa istorijom, kulturom i znamenitostima naše zemlje i njenog glavnog grada uz pomoć studenata volentera Univerziteta ,,Džon Nezbit.“

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: