logo-medj-saradnja-srp-3U organizaciji Iranskog centra Univerziteta “Džon Nezbit”, iranska rediteljka i spisateljica ​​Narges Abjar odr​ža​la je predavanje na Fakultetu za kulturu i medije, na temu ​”​Savremeni iranski film​”​.  Gostovanje je​ organizovano u okviru predmeta Teorija medija​. Rediteljka Ajbar prezentovala je kratku istoriju iranske kinematografije i razgovarala sa studentima o uticaju žena u kinematografiji.

Odgovarajući na pitanja studentata, rediteljka je rekla da joj je poznat rad Emira Kustirice, kao i da joj je „Dom za vešanje“ jedan od omiljenih filmova. Takođe je iznela stav da u Iranu postoji prilično uravnotežen odnos muškaraca i žena po pitanju uticaja u kinematografiji.

Zahvalivši studentima na interesovanju koje su pokazali za iranski film, pozvala ih je da prisustvuju drugom predavanju koje će se organizovati na Univerzitetu „Džon Nezbit“ u petak, 28.10.2016. godine, gde će se govoriti o društvenim mrežama u iranskom društvu.

U pratnji direktora Kulturnog centra Ambasade Irana, dr Mohsena Sulejmanija, i profesora persijskog jezika na Fililoškom fakultetu u Beogradu, dr Seada Safarija, naša gošća je obišla zdanje Univerziteta na bulevaru Maršala Tolbuhina 8 i pohvalila moderne uslove u kojima se izvodi nastava.

dsc_0817

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: