untitled-design2

U sredu, 8. februara 2017. godine, na našem univerzitetu uspešno je realizovan deo programa obeležavanja Dana iranske kulture. U organizaciji Odeljenja za međunarodnu saradnju, Fakulteta za kulturu i medije i Kulturnog centra I.R. Iran u Beogradu, organizovani su predavanje i nastup muzičke grupe “Nagme” iz Isfahana.

U punom amfiteatru, sve učesnike, na samom početku, pozdravili su prof. dr Milivoje Pavlović, prorektor za odnose s javnošću i dekan Fakulteta za kulturu i medije, i dr Mohsen Solejmani, direktor Iranskog kulturnog centra u Beogradu. Profesor Pavlović ukratko se osvrnuo na dugogodišnju uspešnu kulturnu i naučnu saradnju dveju zemalja, i podsetio je da se od aprila 2016. godine, od kada je otvoren Iranski centar na našem Univerzitetu, ta saradnja još produbila.

Dr Solejmani je predstavio program Nedelje iranske kulture u Srbiji, na čijoj se zvaničnoj agendi našao i Univerzitet “Džon Nezbit”.

Potom je gospodin Masud Ehtemam, vođa grupe “Nagme” iz Isfahana održao kratko izlaganje o samoj muzičkoj trupi, koju čine istaknuti muzičari koji su petnaestak godina aktivni u predstavljanju i popularisanju iranske tradicionalne muzike u Iranu i inostranstvu. Sastav je tokom godina održao niz koncerta i učestvovao na brojnim festivalima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Turskoj, Kataru, Švedskoj, Južnoj Africi i Maroku, na kojima je osvajao nagrade i priznanja.

Pred našim studentima i profesorima nastupili su Masud Ehtemam na instrumentu santur, Mohamed Sodžaji na instrumentu nej, Fariborz Alageband na instrumentu tar, Ebrahim Rezai na instrumentima darabuka i daf, Bhnam Gazi na instrumentu Kamanče i Šahriar Balučestani na instrumentu darabuka.

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: