U četvrtak, 02.02.2017. godine, održan je sastanak između delegacije Ministarstva prosvete i Ambasade Libije i rukovodstva Univerziteta “Džon Nezbit”. Na sastanku se razgovaralo o jačanju saradnje između naše dve zemlje u oblasti visokog obrazovanja. Obe strane naglasile su da je prethodno ostvarena izuzetna saradnja na obostrano zadovoljstvo,i izrazile su spremnost da u narednom periodu dodatno doprinesu kontinuitetu tradicionalno prijateljskih odnosa dveju zemalja. U tom kontekstu, predstavljen je program letnje škole našeg univerziteta. Takođe, Univerzitet je izrazio spremnost da pomogne u procesu unapređenja viznog režima za libijske studente u našoj zemlji.

Delegaciju iz Libije činili su dr Ahmed Bašir Abugarsa, direktor Uprave za stipendiranje pri Ministarstvu prosvete Libije, gospođa Ajša Bašir Altaoergi , v.d. rukovodioca  Odeljenja za  Srbiju i Bosnu i Hercegovinu pri Ministarsrtvu prosvete Libije i rukovodilac Odeljenja za sporazume, dr Abdala Abdljalel, ataše za akademsko obrazovanje, dr Abulkasem Asgejr, pomoćnik atašea za akademsko obrazovanje, i gospođa Biljana Jaksić, prevodilac.

Delegaciju Univerziteta činili su prof. dr Dragan Nikodijević,prorektor za naučnoistraživački rad, doc. dr Ana Jurčić, direktorka odeljenja za međunarodnu saradnju, Marijana Zimonjić, rukovodilac master i doktorskih studija, Marina Golubović, direktorka centra za razvoj karijere, savetovanje i  celoživotno učenje i  Milan Dimić i Aleksandar Bošković, koordinatori odeljenja za međunarodnu saradnju.

Na kraju sastanka, dr Abdljalel je na simboličan način izrazio zahvalnost za sav trud i doprinos uspešnoj saradnji između  Univerziteta “Džon Nezbit” i Ambasade Libije,  uručivanjem plakete koju je u ime Univerziteta primio prorektor Dragan Nikodijević.

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: