Na Univerzitetu „Džon Nezbit” 18. i 19. maja održana je 21. međunarodna naučna konferencija o ekonomskom i društvenom razvoju (International Scientific Conference on Economic and Social Development), organizovana u saradnji sa partnerskim institucijama, Sveučilištem „Sjever” iz Varaždina i Fakultetom za menadžment Univerziteta u Varšavi.

Skup je otvorila doc. dr Ana Jurčić, direktorka Odeljenja za međunarodnu saradnju Univerziteta „Džon Nezbit”, istakavši značaj konferencije ne samo za domaćine, partnere i međunarodne učesnike, već i za širu društvenu zajednicu. Ona je izrazila zahvalnost zbog činjenice da je u radu konferencije učestvovalo više od 130 autora sa uglednih međunarodnih akademskih institucija.

Dvodnevne sesije pružile su mogućnost da učesnici iz Srbije, Hrvatske, Rumunije, Poljske, Slovačke, Grčke, Turske, Kazahstana, Libije, Alžira, Maroka i drugih zemalja što bolje definišu probleme moderne ekonomije koji proizilaze iz neadekvatne raspodele i dominacije finansijsko-političke oligarhije. Konferencijom je poslata snažna poruka o potrebi da izabrani lideri rade na unapređenju opšteg dobra i društvenih interesa u svim zemljama, bez obzira na specifične razlike.

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: