Univerzitet „Džon Nezbit“ bio je jedan od 70 učesnika na Međunarodnoj Erazmus+ nedelji na temu „Internacionalizacija i mobilnost“,  koja je organizovana na Tehničkom univerzitetu Bliskog istoka (Middle East Technical University METU) u Ankari, od 1. do 5. maja 2017. godine.

Ovaj događaj imao je za cilj razmenu iskustava i najboljih praksi od strane zaposlenih, ocenu postojećih i uspostavljanje novih partnerstava  i jačanja međunarodne saradnje učesnika. Univerzitet „Džon Nezbit“ predstavile su direktorka Odeljenja za međunarodnu saradnju doc. dr Ana Jurčić, direktorka Projektnog centra doc. dr Ranka Mitrović i koordinatorka Erazmus programa Branka Marković. One su svim učesnicima prezentovale međunarodno iskustvo Univerziteta „Džon Nezbit“. Takođe, organizovan je susret sa našim studentima koji su na programu razmene,  i koji su istakli da su veoma  zadovoljni uslovima života i studiranja koji se nudi na gostujućem Univerzitetu u Ankari.

Odeljenje za međunarodnu saradnju Univerziteta „Džon Nezbit“  teži jačanju i razvijanju međunarodne misije uz korišćenje dostupnih fondova,  sa ciljem da se steknu nova znanja i iskustava u interkulturnim sredinama.

Tehnički univerzitet Bliskog istoka (Middle East Technical University METU) u Ankari rangiran je medju 100 najboljih obrazovnih institucija na listi Times Higher Education (85. mesto na listi najboljih univerziteta sveta i medju 60 najpriznatijih).

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: