Erazmus studentska mreža Beograda je imala čast da od 01 – 05. februara 2018. u Beogradu, na Megatrend univerzitetu, ugosti Savet nacionalnih predstavnika (CNR – Councile of National Representatives).

Događaj je bio od višestrukog značaja kako za ESN BelUPgrade, tako i za prestonicu i Srbiju. Zahvaljujući ovom događaju ESN BelUPgrade je imao priliku da pokaže svoju profesionalnost, snagu, razvijenost, kao i kvalitet svojih volontera.

Srbija i Beograd su se ponovo pokazali kao odlični domaćini, ugostivši preko 80 studenata iz 40 zemalja Evrope koje čine Erazmus studentsku mrežu (ESN), najveću evropsku studentsku organizaciju koja deluje u 40 zemalja a u koju je uključeno preko 530 visokoobrazovnih institucija.

Kako je većina učesnika po prvi put posetila našu državu, ovaj događaj je otklonio brojne predrasude koje nas prate i odgovorio na brojna pitanja o položaju i kvalitetu visokog obrazovanja i statusu Srbije u okviru Erazmus+ programa.

Osim poboljšanja mišljenja učesnika o Srbiji generalno – kao odličnoj destinaciji za razmenu studenata, ovaj sastanak je omogućio učesnicima da donesu značajne odluke u vezi sa izmenom unutrašnje organizacije ESN-a, Generalnom godišnjom skupštinom koja će se održati u martu u Španiji, te o daljem toku saradnje sa Evropskom komisijom koja od starta najveća podrška i najznačajniji partner ESN-a.

Po pozitivnim  komentarima učesnika i pohvalama koje su uputili ESN BelUPgrade-u i Megatrend univerzitetu koji je bio koorganizator i domaćin ovog događaja, ne sumnjamo da ćemo učesnike videti ponovo na ulicama Beograda ili na Univerzitetima u Srbiji.

Foto: Marko Jevtić

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: