POSETA DRŽAVNOM UNIVERZITETU PRIMENJENIH NAUKA U PLOCKU (POLJSKA)

U okviru „Erazmus plus“ programa mobilnosti, delegacija Megatrend univerziteta u sastavu: prof. dr Dragan Ćalović, prorektor za međunarodnu saradnju, prof. dr Dragana Trifunović, dekan Fakulteta za poslovne studije, prof. dr Goran Lalić, dekan Geoekonomskog fakulteta, i prof. dr Aleksandra Tošović Stevanović, profesor Fakulteta za poslovne studije, posetila je Državni univerzitet primenjenih nauka u Plocku (Poljska), u periodu 9. do 15. decembra 2018. godine.

Poseta delegacije Megatrend univerziteta ovoj uglednoj poljskoj visokoškolskoj ustanovi organizovana je sa ciljem uspostavljanja čvršćih interinstitucionalnih odnosa i unapređenja dalje saradnje između dve partnerske ustanove. Tokom boravka na Univerzitetu u Plocku, naša delegacija sastala se sa prof. dr Agnješkom Gražul Luft, prorektorkom za studentska pitanja, nastavu i međunarodnu saradnju, kao i sa predstavnicima službe za međunarodnu saradnju. Na sastanku su predstavljene strategije i planovi razvitka službi obe institucije, i podvučene perspektive daljeg razvoja i unapređenja razmene studenata.

Tokom petodnevne posete ovom univerzitetu, naša delegacija sastala se sa predstavnicima Fakulteta za ekonomiju i informatiku. Na sastanku je bilo reči o planovima razvoja međunarodne saradnje i unapređenja nastavnog procesa na obe institucije. Naši profesori upoznali su se ovom prilikom sa uslovima studiranja na Univerzitetu u Plocku, kao i sa organizacijom rada i pomoći koju ova institucija pruža studentima.

Tokom dva dana, održana su gostujuća predavanja naših profesora studentima iz Plocka. Poljskim studentima predstavili su se prof. dr Aleksandra Tošović Stevanović, predavanjima iz oblasti ekonomije i inovacija, kao i prof. dr Goran Lalić, predavanjima iz oblasti Regionalnih ekonomskih integracija i CEFTA sporazuma.

Delegaciju našeg univerziteta primio je zamenik gradonačelnika Plocka, gospodin Roman Sjemjatkovski. U razgovoru kojem su prisustvovali visoki predstavnici opštine Plock za kulturu, nauku i obrazovanje, istaknut je značaj uspostavljanja ovakvih oblika saradnje kao i učvršćivanja veza između Srbije i Poljske. Nakon sastanka, naši predstavnici posetili su Naučno društvo u Plocku, gde su se upoznali sa istorijom i radom ove ugledne naučne organizacije, a na održanom sastanku pokrenuta je inicijativa uspostavljanja interinstitucionalne saradnje.

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: