ISKUSTVA MEGATRENDA PREDSTAVLJENA NA  SKUPU „IZAZOVI  U VISOKOM OBRAZOVANJU – INTERNACIONALIZACIJA“

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, u saradnji sa Fondacijom Tempus i HERE timom, organizovao je skup u Beogradu pod nazivom „Izazovi u visokom obrazovanju – internacionalizacija“.

Skup je otvorio ministar Mladen Šarčević, koji je naglasio značaj internacionalizacije obrazovanja, i naveo da je to jedan od prioriteta ministarstva u ovom mandatu. O tome svedoči i nov katalog koje je ministarstvo napravilo pod nazivom Study in Serbia (Studiraj u Srbiji), koji ima za cilj približavanje studijskih programa u Srbiji inostranim studentima.

Na skupu su takođe o izazovima internacionalizacije govorili državni sekretar u Ministarstvu prosvete dr Ana Langović – Milićević, članica stručnog tima za reformu visokog obrazovanja dr Tatjana Cvetkovski, direktor Fondacije Tempus Marija Filipović – Ožegović, predsednik HERE tima dr Dragan Lončar, i član stručnog tima za reformu visokog obrazovanja dr Siniša Đurašević.

O iskustvima i problemima sa kojima se susreću u procesu internacionalizacije govorili su predstavnici državnih i privatnih univerziteta. Strategiju internacionalizacije Megatrend univerziteta predstavila je prorektorka za međunarodnu saradnju prof. dr Katarina Zakić.

Ona je predstavila istoriju razvoja našeg univerziteta, te se posebno osvrnula na naše dugogodišnje uskustvo u procesu internacionalizacije visokog obrazovanja. Iznela je iskustva našeg univerziteta i ukazala  na probleme koji se u narednom periodu na nivou države moraju rešavati, kao i planovi našeg univerziteta u narednom periodu.

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: